Mano Dulce
Mano Dulce
Mano Dulce
Mano Dulce
Home
Iets over mezelf
Holistische massage
Waarom massage
Massageaanbod
Cursusaanbod
Tarieven
Route
Contact & Informatie
Mano Dulce   Mano Dulce   Mano Dulce   Mano Dulce   Mano Dulce   Mano Dulce
Mano Dulce

Cursus Shantala babymassage

Wat is Shantala babymassage

Shantala babymassage is een ontspanningsmassage voor baby's. De massage komt uit India; het is daar een goedbewaarde gewoonte die van moeder op dochter wordt doorgegeven. De Shantala babymassage is makkelijk te leren en heerlijk om te ontvangen.

Waarom babymassage

Een baby wordt in de baarmoeder bijna ononderbroken gewiegd. Zijn huidje, dat eerder waarneemt dan alle andere zintuigen, wordt bij elke beweging van de moeder aangeraakt, gestreeld en geprikkeld. In de buik kent een baby geen honger en eenzaamheid. Na de geboorte veranderen al deze omstandigheden en lichamelijk contact is dan ook net zo belangrijk als verzorging en voeding. Ieder mens wordt geboren met de behoefte om te worden aangeraakt. Aanraken is één van de eerste manieren om contact te maken. Niet alleen met je stem, maar ook met je handen druk je uit wat je wilt zeggen. Voor een baby is het van essentieel belang te voelen dat hij welkom is, dat hij geliefd is.

Het effect van babymassage

Behalve dat de massage een ontspannende werking heeft, stimuleert het de zintuigen, de ademhaling, de bloedsomloop, de spijsvertering en het immuunsysteem. Ook kan de massage een positieve invloed op het slaapritme hebben. Maar bovenal heb je een echt contact met je kind, je leert woordeloos communiceren met je kind.

Cursusinformatie

De cursus is geschikt voor baby's van 6 weken tot 9 maanden oud. Om zoveel mogelijk persoonlijke aandacht te geven is er plaats voor maximaal 6 baby's met hun ouders/verzorgers.

De cursus bestaat uit 5 lessen van een uur. Elke les leer je een ander lichaamsdeel masseren en zullen de reeds geleerde technieken worden herhaald. Er is voldoende ruimte om vragen te stellen. Na afloop van elke les krijg je de mogelijkheid om je baby te laten nagenieten in de tummy tub.

Doel van de cursus

Na afloop van de cursus ben je in staat je baby een volledige massage te geven. Je leert kijken naar de lichaamstaal van je baby, zodat je de taal van je baby beter leert verstaan.

Privéles

Wil je de cursus liever individueel volgen, in mijn praktijkruimte of bij je thuis, dan is dit altijd mogelijk. Afhankelijk van de locatie en duur zal dan een ander tarief gelden.

Kosten

De kosten voor de gehele cursus zijn €70,- inclusief cursusmateriaal, gebruik van massageolie en koffie of thee.

Informatie of aanmelding

Voor meer informatie over de cursus shantala babymassage kun je contact opnemen met de praktijk, telefoon: 0492 320331.

Aanmelden voor deze workshop kan via het inschrijfformulier op deze site.

Kortingsactie

Wil je samen met een groep van maximaal 6 ouders de cursus bij je thuis organiseren dan kun je ervoor kiezen om gastouder te zijn. Je ontvangt als gastouder een korting van €30,-.

Webdesign: Marc Verburg
Fotografie: Erik Honig
Silvia Verbruggen • Margareta van Kuyclaan 1 • 5706 MD Helmond • Telefoon 06 38018858